International Sarajevo Winter Festival
Home » Beleef de gezelligheid van het International Sarajevo Winter Festival

Hey winterliefhebber, zin in een feestje? Denk dan eens aan het International Sarajevo Winter Festival in Bosnië en Herzegovina. Een viering van cultuur, tradities en vooral gezelligheid.

Het International Sarajevo Winter Festival, dat jaarlijks plaatsvindt van 7 februari tot 21 maart, behoort tot de top culturele evenementen in Sarajevo en Bosnië en Herzegovina. Het programma bestaat uit theatershows, concerten, films, kunsttentoonstellingen, literaire events, architectuur, video’s en presentaties van cultureel erfgoed.

Benieuwd waarom je dit evenement niet mag missen? Lees dan snel verder!

Ontstaan van International Sarajevo Winter Festival

Het International Sarajevo Winter Festival werd opgericht na de Olympische Winterspelen van 1984 in Sarajevo. Het eerste festival vond plaats van 21 december 1984 tot 6 april 1985 en groeide al snel uit tot een internationale ontmoetingsplaats voor artiesten en burgers van over de hele wereld.

In de loop der jaren is het festival een integraal onderdeel van het stadsleven geworden en heeft het zelfs in tijden van oorlog in Bosnië, zoals tijdens de conflicten van 1992 tot 1995, standgehouden. Het Sarajevo Winter Festival symboliseert daarmee de vrijheid van creativiteit. Ook dient het als een plek waar diverse culturen en beschavingen samenkomen om het historische erfgoed van Sarajevo te eren.

Het heeft kunstenaars over de hele wereld samengebracht en heeft nauwe samenwerkingen met culturele instellingen, ambassades en NGO’s, zowel nationaal als internationaal. Hierdoor biedt het evenement een breed scala aan kunstdisciplines. Denk bijvoorbeeld aan muziek, dans, opera, theater, film en visuele kunst. Voor mensen over de hele wereld is er wel iets te vinden dat hen aanspreekt.

In totaal hebben meer dan 4.000 voorstellingen en tentoonstellingen plaatsgevonden, met meer dan 3 miljoen bezoekers en 35.000 deelnemers uit alle hoeken van de wereld.

International Sarajevo Winter Festival bezoeken

Wil je het Sarajevo Winter Festival graag bezoeken? Dan kun je onderstaande praktische informatie zeker gebruiken!

7 februari t/m 21 maart

Het Sarajevo Winter Festival vindt jaarlijks plaats van 7 februari tot en met 21 maart. De meeste programma’s vinden plaats in het hart van de stad Sarajevo zelf, maar de gezelligheid verspreidt zich verder dan deze stad. Je vindt ook evenementen in de omliggende bergen en andere steden van Bosnië en Herzegovina.

Conclusie

Kortom, als je op zoek bent naar een onvergetelijke culturele ervaring, markeer dan 7 februari t/m 21 maart in je agenda! Wil je graag meer lezen over culturele evenementen in de Balkan? Bekijk dan ook eens deze populaire festivals onder onze lezers:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *