Trein van Villa Opicina, Italië, naar Rijeka, Kroatië
Home » Nieuwe rechtstreekse trein verbindt Kroatië met Italië via Slovenië

Het is tijd voor fantastisch nieuws! De Sloveense Spoorwegen gaan van start met een nieuwe passagiersdienst. Deze trein brengt je van Villa Opicina, boven Triëst in Italië, naar Rijeka in Kroatië, en weer terug via Slovenië.

Deze nieuwe treindienst is het resultaat van een samenwerking met Kroatische en Italiaanse partners. Van 24 april tot 30 september van 2024 zal deze nieuwe treinverbinding dagelijks rijden.

En de kaartjes zijn nu al razend populair!

Van Villa Opicina naar Rijeka

Trein van Villa Opicina in Italië naar Rijeka in Kroatië via Slovenië
Slovenske železnice

Een elektrisch treinstel van Stadler zal voor het eerst rechtstreeks Villa Opicina verbinden met Rijeka. Je hoeft dus niet meer over te stappen.

De Sloveense spoorwegmaatschappij zei:

“Het doel van dit project is om de verbinding tussen de twee regio’s te verbeteren en de levensvatbaarheid van het openbaar vervoer voor toeristische doeleinden op deze route te testen”.

Treinen op de route Villa Opicina – Rijeka – Villa Opicina vertrekken om 07:50 vanuit Triëst of Villa Opicina, met de terugreis gepland om 18:25 vanuit Rijeka.

Deze internationale treinroute vanuit Kroatië zal stoppen en passagiers oppikken op de stations Opatija, Matulji en Šapjane in Kroatië. In het buurland Slovenië kun je opstappen vanaf de treinstations in Ilirska Bistrica, Pivka, Divača en Sežana.

Trein kaart en route van Villa Opicina, Italië, naar Rijeka, Kroatië
Slovenske železnice

Treintickets van Villa Opicina naar Rijeka

Een kaartje van Villa Opicina naar Rijeka kost 8 euro, en een retourtje is 16 euro. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar betaal je slechts 4 euro, en kinderen tot 6 jaar reizen gratis mee. Het meenemen van een fiets kost 5 euro, en in de trein is gratis wifi beschikbaar.

Het voertuig dat deze nieuwe route zal bedienen, is een elektrische multisysteemtrein van de Sloveense Spoorwegen. Het heeft een capaciteit van 235 zitplaatsen en het biedt ook ruimte voor fietsen en kinderwagens. Daarnaast is het toegankelijk voor mensen met een handicap of beperkte mobiliteit.

Man met uitzicht op Rijeka in Kroatië

Het SUSTANCE-project

De Kroatische Spoorwegen benadrukken dat deze nieuwe internationale treinroute de landelijke, perifere en grensoverschrijdende gebieden van Italië, Slovenië en Kroatië beter met elkaar zal verbinden. Het is een van de zes proefprojecten die worden uitgevoerd als onderdeel van het SUSTANCE-project.

Andere geplande pilotprojecten van het SUSTANCE-project omvatten het testen van de uitbreiding van de rechtstreekse passagiersspoordienst naar Sopron in het weekend van april tot augustus, zodat mensen het Nežidermeer kunnen bezoeken. Er zal ook een haalbaarheidsstudie worden uitgevoerd naar de verbetering van passagiersverbindingen per spoor tussen Divača en Pula.

Geweldig nieuws dus voor reizigers die tussen dunbevolkte landelijke gebieden in Kroatië en Italië reizen! Wil je graag op de hoogte blijven van dit soort nieuwtjes? Houd dan onze Facebookpagina en nieuwspagina in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *