Eilandhoppen in Kroatië met TP Line Proversa catamaran
Home » Eilandhoppen Kroatië: van Dubrovnik, Korčula, Hvar, Milna tot Split

Ben jij ook zo’n liefhebber van de Kroatische kust, met zijn veelzijdige steden en charmante eilanddorpjes? Goed nieuws! TP Line heeft onlangs aangekondigd dat ze deze zomer een nieuwe catamaranverbinding lanceren die de prachtige eilanden Brač, Hvar en Korčula verbindt met de steden Split en Dubrovnik. Ideaal voor een onvergetelijke ervaring eilandhoppen in Kroatië!

Hieronder nemen we je mee op reis van Dubrovnik naar Split, met stops bij de schitterende eilanddorpjes en havens onderweg.

Ontdek alle details over de beschikbare catamaranopties voor een ontspannen eilandhopavontuur in Kroatië:

Over TP Line

Eilandhoppen in Kroatië met TP Line Proversa catamaran
TP Line

TP Line is een Kroatische passagiersschip operator die regelmatig en betrouwbaar vervoer aanbiedt over het Kroatische deel van de Adriatische Zee. Met hun dienst maken ze het mogelijk om te gaan eilandhoppen in Kroatië.

“We zijn enthousiast om aan te kondigen dat we dit seizoen varen op de nieuwe route van Dubrovnik naar Korčula, Hvar, Milna (Brač), Split en terug,” meldde TP Line.

Eilandhoppen in Kroatië met TP Line

Iedere bestemming heeft iets bijzonders. Neem even de tijd om te genieten van de rust en maak mooie herinneringen voordat je verdergaat naar de volgende plek op je reis.

Start in Dubrovnik

Eilandhoppen naar Dubrovnik in Kroatië

Vanaf 1 juni tot 27 september 2024 zal de Proversa catamaran dagelijks om 08:05 vertrekken vanuit Dubrovnik.

Deze stad aan de Kroatische kust, met zijn prachtige architectuur en boeiende geschiedenis, is een geweldig begin van jouw reis door Kroatië. Als je vervolgens vertrekt vanuit de haven van Dubrovnik, mag je het uitzicht op deze UNESCO Werelderfgoedstad vanaf de veerboot of catamaran zeker niet missen!

Om goed georganiseerd te beginnen, is het verstandig om minstens 15 minuten voor het vertrek aanwezig te zijn. Het is bovendien mogelijk om je tickets direct te kopen bij de TP Line balie op het haventerrein.

Eerste stop: Korčula

Eilandhoppen naar Korčula in Kroatië

Je eerste stop is op het eiland Korčula, waar de catamaran om 10:00 aanmeert. Het eiland staat bekend als de mogelijke geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo, hoewel dit niet definitief bewezen is.

Hier begint een nieuw hoofdstuk van jouw avontuur, met historische plekken, heerlijke wijnen en adembenemende landschappen die wachten om ontdekt te worden.

De stad Korčula wordt vaak beschouwd als een kleinere versie van Dubrovnik, met vestingmuren die gotische renaissancegebouwen omringen. Neem de tijd om deze stadsmuren te verkennen, die alleen te voet bereikbaar zijn, zodat je de rijke geschiedenis beter kunt begrijpen.

De uitgestrekte dennenbossen op het eiland voegen nog meer charme toe aan de betoverende schoonheid die elke toerist zal fascineren.

Tweede stop: Hvar

Eilandhoppen naar Hvar in Kroatië

Na een korte pauze zet de Proversa catamaran de reis voort en vertrekt om 10:10 vanuit Korčula naar het eiland Hvar, waar het ’s middags aankomt. Bij aankomst op Hvar, word je ontvangen met een indrukwekkend panorama van helderblauwe zee en lavendelheuvels op de achtergrond.

In tegenstelling tot de rustige sfeer van eerdere bestemmingen, is Hvar een levendige stad met een bruisend nachtleven tijdens het zomerseizoen. Tijdens de rustige uren behoudt het echter nog steeds zijn ouderwetse charme, waardoor het een geliefde bestemming blijft voor bezoekers.

Derde stop: Brač (Milna)

Eilandhoppen naar Brač (Milna) in Kroatië

Na het bezoek aan Hvar, gaat de TP Line catamaran verder naar de havenstad Milna op het eiland Brač, waar je om 12:35 zal aankomen.

Milna is een pittoresk dorpje op Brač en een oase van rust voor wie even wil ontsnappen aan de drukte. De bescheiden haven is gevuld met kleurrijke lokale vissersboten, omringd door charmante stenen huizen. Hierdoor kun je een serene kant van de Kroatische eilanden ervaren.

Eindig in Split

Eilandhoppen naar Split in Kroatië

Je laatste stop brengt je naar het bruisende hart van Dalmatië: Split! De aankomsttijd is 13:10. Deze stad is een geweldige mix van oud en nieuw, waardoor het een hoogtepunt van je reis is.

Split, gelegen aan de Adriatische kust, nodigt je uit om door de kronkelende straatjes te dwalen en het paleis van Diocletianus te verkennen, een UNESCO-werelderfgoedlocatie die ooit diende als het rusthuis van de Romeinse keizer Diocletianus. Nu vind je in de overblijfselen van dit oude paleis winkels, cafés en huizen, waardoor een levend museum ontstaat dat echt fascinerend is.

Naarmate de dag vordert, verandert Split in een bruisend centrum voor het nachtleven. De klanken van livemuziek stromen uit bars en clubs, waardoor je wordt uitgenodigd om de levendige uitgaansscene van de stad te ervaren.

Met zijn prachtige architectuur, bruisende culturele scene en adembenemende natuurlijke schoonheid is Split niet alleen het laatste station van je avontuur; het is een herinnering aan de rijke ervaringen die Kroatië te bieden heeft, zodat de herinneringen die je hebt gemaakt voor altijd zullen blijven koesteren.

Als je jouw reis in Split begint, vertrekt de Proversa catamaran dagelijks om 15:15. Deze route gaat via Milna, Hvar, Korčula en uiteindelijk naar Dubrovnik, waar je om 20:25 aankomt.

Prijzen eilandhoppen in Kroatië

Dit zijn de prijzen voor elk deel van de reis:

  • Split naar Milna: € 10,-
  • Split naar Hvar: € 25,-
  • Split naar Korčula: € 25,-
  • Split naar Dubrovnik: € 48,-
  • Milna naar Hvar: € 15,-
  • Milna naar Korčula: € 25,-
  • Milna naar Dubrovnik: € 48,-
  • Hvar naar Korčula: € 25,-
  • Hvar naar Dubrovnik: € 48,-
  • Korčula naar Dubrovnik: €25,-

Meer informatie vind je op de TP Line website.

Conclusie eilandhoppen in Kroatië

Eilandhoppen in Kroatië

Het is echt fantastisch om te gaan eilandhoppen in Kroatië waar historische schatten samenkomen met prachtige natuur en waar enthousiaste reizigers een overvloed aan mogelijkheden hebben.

Hoe verschillend ook elk eiland en elke stad is, je kunt erop vertrouwen dat elke plek de authentieke Kroatische gastvrijheid uitstraalt.

Dus pak je ticket en mak je klaar voor een indrukwekkende eilandhop van Dubrovnik naar Split, langs deze geweldige Dalmatische eilanden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *