Hartvormige eilanden in Kroatië
Home » Bewonder deze zes hartvormige eilanden in Kroatië

Het prachtige hartvormige eiland Galešnjak in Kroatië heeft de harten van romantici wereldwijd veroverd sinds Google Earth het meer dan tien jaar geleden in al zijn glorie onthulde. Maar wist je dat er niet slechts één, maar meerdere hartvormige eilanden in Kroatië zijn?

Opvallend genoeg liggen ze allemaal in de buurt van Zadar aan de Dalmatische kust.

Bekende Kroatische fotograaf Boris Kačan ging de lucht in om deze prachtige natuurlijke wonderen vast te leggen. Hieronder laten we je dankzij Boris meer zien van de unieke schoonheid van Kroatië.

6 hartvormige eilanden van Kroatië

De zes hartvormige eilanden van Kroatië zijn: Galešnjak, Lukovnik, Rončić, Mrtonjak, Otočić Lisac en Gromilica.

Hieronder lichten we ze stuk voor stuk toe:

1. Hartvormig eiland Galešnjak – Eiland van de Liefde

Hartvormige eiland Galešnjak 'Eiland van de Liefde' in Kroatië
Boris Kačan

Galešnjak, ook wel bekend als het “Eiland van de Liefde”, is misschien wel het beroemdste hartvormige eiland ter wereld. Gelegen in de prachtige eilandengroep van Zadar, trekt dit eiland verliefde stellen en romantici van over de hele wereld aan.

De perfecte hartvorm is goed zichtbaar vanuit de lucht, wat het een populaire bestemming maakt voor huwelijksaanzoeken en romantische fotoshoots.

2. Hartvormig eiland Lukovnik

Hartvormige eiland Lukovnik in Kroatië
Boris Kačan

Het eiland dat het meeste lijkt op Galešnjak, eiland van de liefde, is Lukovnik. Dit hartvormige eiland ligt op slechts 40 kilometer van Galešnjak, direct voor de kust bij Tribunj.

Lukovnik is minder bekend en wordt daarom vaak overgeslagen, maar biedt dezelfde charme. Daardoor is het een ideale bestemming voor degenen die op zoek zijn naar een rustig en romantisch toevluchtsoord.

3. Hartvormig eiland Rončić

Hartvormige eiland Rončić in Kroatië
Boris Kačan

Het hartvormige eiland Rončić ligt in de eilandengroep van Kornati. Het lijkt bijna precies op het eiland Lukovnik, maar de planten en bomen zijn anders.

4. Hartvormig eiland Mrtonjak

Hartvormige eiland Mrtonjak in Kroatië
Boris Kačan

Vlak voor Sali op Dugi Otok vind je het eiland Mrtonjak. Dit is echt een groen paradijsje! Het heeft meer afgeronde vormen en, net als de andere hartvormige eilanden, is het onbewoond.

Mrtonjak wordt omringd door helder turquoise water en heeft een rijke mariene fauna. Daardoor is het een uitstekende plek voor snorkelaars en duikers.

5. Hartvormig eiland Otočić Lisac

Hartvormige eiland Otocic Lisac in Kroatië
Boris Kačan

Otočić Lisac is ook een hartvormig eiland in Kroatië en ligt voor de kust bij Sveti Juraj.

De natuurlijke schoonheid van Otocic Lisac, gecombineerd met zijn unieke vorm, maakt het een fascinerende bestemming voor fotografen en natuurliefhebbers.

6. Hartvormig eiland Gromilica

Hartvormige eiland Gromilica in Kroatië
Boris Kačan

Het laatste hartvormige eiland in Kroatië is Gromilica. Dit eilandje ligt in het Prokljan meer bij Skradin. Gromilica biedt een uniek landschap met zoetwateromgeving en groene heuvels.

Dus of je nu op zoek bent naar een romantische plek voor een huwelijksaanzoek, een rustige plek om te ontspannen of gewoon wilt genieten van de prachtige natuur, deze hartvormige eilanden in Kroatië bieden iets bijzonders voor elke bezoeker.

Wil je graag meer (verborgen schatten) van Kroatië ontdekken? Ga dan nu naar het archief van Kroatië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *